Wenst u advies of een offerte, kom dan zeker op afspraak.

Melding sluiten
Antrax
Antrax

Verwarming

Vaak denken mensen te weinig na bij het kiezen van verwarming. Verwarming moet het huis warm maken, en daar houdt het meestal op. Bij Dupont heb je keuze. Wil je puur functionele verwarmingselementen of mag je verwarming een design eyecatcher in je interieur worden? Of kies je voor vloerverwarming of voor de duurzaamheid van een warmtepomp of zonneboiler? Dupont heeft alles in huis! Onze adviseurs schetsen de voor- en nadelen en geven je een volledig beeld van alle technieken, zodat je een weldoordachte keuze kunt maken. Want verwarming van Dupont, daar krijg je het decennialang lekker warm van!

Boilers en verwarmingsketels

De verwarmingsketel, boiler en de centrale circulatiepomp zijn van essentieel belang voor een warme thuis. Wist je dat meer dan drie kwart van de verwarmingsketels te zwaar zijn voor de woning die ze moeten verwarmen? Te grote ketels zijn te duur, verbruiken meer en stoten meer stikstofoxiden uit. Het is dus van het grootste belang dat je verwarmingsketel precies het juiste vermogen heeft voor de kubieke meters die moeten verwarmd worden. Dupont doet de berekening graag voor jou! Ook de verschillen tussen een condenserende stookolie- of gasketel, een pelletketel, een warmtepomp of verwarmen op zonne-energie leggen onze adviseurs met plezier haarfijn uit.

Thermostaten, beveiliging en waterdetectoren

Besparen op stookkosten kan door je huis slim te verwarmen. De tijd dat één thermostaat volstond, ligt al eventjes achter ons. Je kan veel gerichter en goedkoper verwarmen door de temperatuur kamer per kamer te regelen. Wist je dat driekwart van ons huishoudelijk energieverbruik gaat naar verwarming en warm water? Als je dus per ruimte de gevraagde temperatuur bepaalt, verwarm je geen leegstaande kamers meer. Investeren in een slimme thermostaat loont snel! Kom langs en onze adviseurs berekenen graag je voordeel!

Ook andere slimme detectoren kunnen je geld uitsparen. Niemand wil verrast worden met lekkende, bevroren of gesprongen leidingen: als het zo ver komt, staat daar meestal een grote reparatiekost tegenover. Dupont heeft detectoren in het aanbod die waarschuwen voor waterlekken of vorst op je leidingen, zodat je op tijd kunt ingrijpen en reparaties kunt vermijden.

Radiatoren en convectoren

Eenmaal het vermogen van je verwarmingsketel is berekend, kan je een verwarmingselement kiezen. Klassieke radiatoren geven een aangename warmte af en reageren snel als je de gevraagde temperatuur aanpast. Convectoren zijn een andere mogelijkheid. Ze warmen nog sneller op dan radiatoren, maar ze koelen ook sneller af. Convectoren zijn beter regelbaar en je verspilt er ook geen restwarmte mee. Je kan ze ook mooi wegwerken in je interieur. Bezoek onze toonzaal en vraag advies aan onze technische experts. Ze wegen samen met jou voor- en nadelen tegen elkaar af en werken met veel plezier een voorstel uit dat past binnen je budget.

Vloerverwarming

Vloerverwarming geeft gezellige stralingswarmte en verdeelt die warmte ook heel gelijkmatig over je huis. In vergelijking met reguliere centrale verwarming, kan je de thermostaat bij vloerverwarming makkelijk een graad of twee lager zetten, zonder aan comfort of warmte te moeten inboeten. Een lagere thermostaat betekent automatisch ook lagere verwarmingskosten. Wist je dat vloerverwarming je woning ook kan afkoelen? Wil je graag al je kritische vragen over vloerverwarming beantwoord zien? Kom dan zeker eens langs in onze toonzaal!

Ontdek ons uitgebreid gamma aan producten

Professional? Bezoek hier onze online shop

Maak nu een afspraak in één van onze toonzalen.

Heeft u graag een persoonlijke rondleiding en / of professioneel advies in één van onze toonzalen? Dit kan!

Maak nu een afspraak