Wenst u advies of een offerte, kom dan zeker op afspraak.

Melding sluiten

Over Dupont

Dupont Default V2
Over Dupont
1923

Oprichting

Louis Dupont, vader van Marceau en grootvader van Stefaan, begon een handelszaak in non-ferrometalen en huishoudtoestellen te Menen aan de Bruggestraat 86, met een magazijn in de Koningstraat 101.

Wat werd er verhandeld? Zink, lood, handbediende pompen en koperen kookfornuizen. “Sanitair” stelde in die tijd nog niet veel voor, alhoewel men toch al een w.c. kende, maar dan wel van het type “spoorweg”.

Gevelfoto 1962
Gevelfoto 1962
1937

Openbaar waternet

Een belangrijk jaar was 1937. In Menen werd toen het openbaar water- leidingsnet aangelegd. Dit betekende een grote vooruitgang en stimulans voor het sanitair. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de handelszaak volledig stil.

Claeys Leon & Dupont Marceau
Claeys Leon & Dupont Marceau
1946 - 1955

Herneming

Ze hernam onder de leiding van Marceau Dupont in het jaar 1946. In de jaren vijftig breidde de eenmanszaak zich geleidelijk uit.

Vanaf 1955 was de firma gevestigd in de Wahisstraat 152, in de gebouwen van de vroegere gieterij Desloovere. Er waren toen een klein aantal personeelsleden in dienst.

Luchtfoto 1980
Luchtfoto 1980
1964-1965

Grote expansie

De grote expansie kwam er in de jaren 1964-’65. De behoefte aan meer comfort bij de bevolking deed de vraag naar centrale verwarming toe- nemen. Marceau Dupont stimuleerde zijn klanten (loodgieters) om centrale verwarming te installeren, en daarop over te stappen. Technisch gespecialiseerd personeel werd aangeworven. De “Wahisstraat” werd te klein. Aan de Kortrijkstraat werd een ruime toonzaal afgewerkt, waar moderne badkamers, keukens en huishoud- apparaten werden tentoongesteld en verkocht aan een ruimer publiek.

Oude Foto Dupont Menen 2
Oude Foto Dupont Menen 2
1970 - 1984

Overname Stefaan Dupont

Sinds de jaren zeventig is de firma Dupont als het ware aan haar derde generatie toe. De eenmanszaak werd P.V.B.A. en later N.V.

Stefaan Dupont neemt geleidelijk aan de leiding over.

De gebouwen van de vroegere “Emaillerie des Flandres” werden als magazijnen ingericht.

Mettertijd begon de splitsing van de gebouwen, Wahisstraat/Kortrijksestraat door te wegen. Er was gebrek aan parkeergelegenheid en het heen-en-weer rijden was onrendabel; er werd teveel tijd verloren.

Er werd dan ook besloten een nieuw centraal magazijn met aanpalende kantoorruimte op te richten, zodat alle activiteiten gecentraliseerd werden.

Kortrijk
Kortrijk
2006

Opening afdeling Kortrijk

In 2006 worden nieuwe gebouwen aangekocht in Kortrijk, waar een nieuw magazijn, met afhaalbalie en toonzaal worden ingericht.

Roeselare
Roeselare
2013

Opening afdeling Roeselare

In 2013 werd er nog een nieuw magazijn geopend in Roeselare. Zoals in Kortrijk werd deze ook ingericht met afhaalbalie alsook een kleinere toonzaal.

Dupont Default V2
Over Dupont
2015

4de generatie

Ondertussen is de 4 de generatie reeds actief in het bedrijf, dochter Nathalie Dupont en zoon Michael Dupont zijn de fakkel aan het overnemen.

BV436 A 2018.11.06 SRGB
BV436 A 2018.11.06_sRGB
2018-2019

Begin 2018 werd een nieuw bedrijfsterrein gekocht in Ieper waar Dupont start met de bouw van een nieuw magazijn en toonzaal midden 2019.

Het gaat snel, ondertussen is de directie bezig met het onderhandelen om de vestiging in Menen te verhuizen naar een nieuwe locatie in Wervik. In maart 2018 is de kogel door de kerk en worden de oude gebouwen van de tabaksfabriek JTI Gryson te Wervik aangekocht. Hierdoor krijgt Dupont een verdubbeling van de opslagcapaciteit op deze nieuwe locatie. De gebouwen werden in gebruik genomen in september 2019.

Ontdek ons uitgebreid gamma aan producten

Professional? Bezoek hier onze online shop

Maak nu een afspraak in één van onze toonzalen.

Heeft u graag een persoonlijke rondleiding en / of professioneel advies in één van onze toonzalen? Dit kan!

Maak nu een afspraak